top of page

Over ons

Door Marieke Pennings

Mijn vader Sjaak Pennings heeft sinds 1995 zijn bedrijf aan de Oosterduinen. Hij heeft samen met mijn moeder Janette het bedrijf ontwikkeld, hier teelde hij hyacinten, tulpen en narcissen voor de verkoop. Ik en mijn broers en zus zijn van jongs af aan betrokken geweest bij alles wat er gaande was in het bedrijf. Tijdens de zomervakanties was het altijd druk, maar erg gezellig. Natuurlijk pelden wij ook en liepen we mee op het land om bloemen te koppen. Als mijn vader karren bloemen naar de veiling bracht ging er vaak een kratje plukkertjes van Koos en mij mee. De volgende dag zaten we klaar om te kijken hoeveel dit ons had opgebracht!

 

Ons winkeltje begon voor aan de weg, waar we met plezier bloemen verkochten. Inmiddels is de winkel naar de schuur verplaatst en hebben wij ons gespecialiseerd in bijzondere tulpen, maar ook pioenen. Veel vaste klanten weten ons elk jaar weer te vinden, wat het grootste compliment is. 

Wij vinden het belangrijk om een mooi product te leveren van goede kwaliteit. We hebben meer dan 20 vaste soorten tulpen en elk jaar komt hier iets nieuws bij. 

IMG_0449_edited.jpg
Derde generatie

Koos Pennings

Inmiddels laat Koos, de oudste zoon van Sjaak, zijn eigen visie los op het bedrijf en resulteert in dat een traditioneel Hollands bedrijf mee gaat met haar tijd. Zo speelt onder andere duurzaamheid een grote rol en streven we naar de beste kwaliteit voor zowel bloem als bol.

IMG_9135_edited.jpg
Tweede generatie

Sjaak Pennings

Sjaak maakt na zijn vader in 1995 een doorstart op de Oosterduinen en teelt tulpen, narcissen en hyacinten voor de bloembollenhandel. Dit zijn ook de jaren waarin de bloemenhandel aan de Oosterduinen 40 begon.

Foto opa Koos.jpeg
Eerste generatie

Koos Pennings

Als de eerste generatie runt Koos Pennings het bloembollenbedrijf aan de Zeestraat in Noordwijkerhout.

bottom of page